Ke 11.11 Syyskokous ja Auria Biopankki -luento!

Tervetuloa vaikuttamaan ja oppimaan uutta syyskokoukseen!
Keskiviikkona 11.11 klo 17 on yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous jäsenistölle. Tule paikalle varmistamaan omat vaikutusmahdollisuutesi yhdistyksen tulevaan toimintaan. 

Syyskokouksen yhteydessä järjestetään myös luento, tällä kertaa aiheena Auria Biopankin toiminta. Luennoitsijana paikalla on tutkimushoitaja Riikka Taina. 

Biopankkitoiminnasta:

Biopankkeja on koko maan kattavasti jokaisen yliopistosairaalan yhteydessä. Länsi-Suomen alueella on toiminut vuodesta 2013 Auria Biopankki, joka on Turun yliopiston sekä Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirien perustama ja ylläpitämä. Biopankkiin kerätään biopankkisuostumuksen antaneiden henkilöiden biologisia näytteitä, kuten veri- tai kudosnäytteitä sekä niihin liittyvää tietoa tulevia tutkimuksia varten. Tutkimuksissa saatu tieto auttaa ymmärtämään sairauksien syitä ja edistää uusien ja yksilöllisten hoitomuotojen ja lääkkeiden kehittämistä. Toiminta on osa julkista terveydenhuoltoa ja voittoa tavoittelematonta, hyöty pidemmällä aikavälillä kohdistuu koko väestöön ja niihin sairauksiin, joita pystytään näytevarantojen avulla tehokkaasti tutkimaan. 

Tapahtumassa kahvitus!


Lämpimästi tervetuloa!